Historie om Tvingsbakken

Grundlæggelse
Tvingsbakken blev grundlagt i 1964, efter en udstykning af jorde tilhørende tre tilstødende gårde i området Annissetving. Området var dengang skovklædt og med nogle få enkelte markarealer.

Luftfoto
Følgende historiske kort/luftfoto er fra 1954, da Royal Air Force kortlagde hele Danmark. Her kan man få et billede af hvordan området så ud i 50'erne, før den kraftige vækst af villakvartere.
RAF luftfoto fra 1954 sammenlignet med i dag på Krak

Ud over Tvingsbakken 1, Tvingshus som er det ældste hus fra 1925, lå der i begyndelsen kun sommerhuse på Tvingsbakken. Men fra slutningen af 60'-erne begyndte en gradvis overgang til helårsbebyggelse. De fleste huse er bygget i løbet af 70'-erne, og så sent som i 1999 blev den sidste sommerhusgrund bebygget med et helårshus (nr. 51). Efterfølgende er et enkelt hus blevet genopbygget i 2018 (nr. 43).

Selve grundejerforeningen blev stiftet i 1970 og har fungeret som det primære formål at støtte beboernes rettigheder og beskytte deres vilkår.

Tvingsbakkevideoen
Gennem tiden har der været afholdt en del vejfester. En tidligere beboer og medarbejder på DR, har i 1977 lavede en historisk video om område omkring Pibemølle og Tvingsbakken. Videoen skulle efter sigende havde været længere og også havde omhandlet vejfesten på Tvingsbakken.